Viessmann Refrigeration Solutions øger vækstkursen med nye strategiske partnere

VRS Refrigeration - Clean Cold Solutions
  • Det næste trin sikrer det perfekte grundlag for øget indvirkning, industriel skalering og rentabel vækst
  • Joint venture: Viessmann Refrigeration Solutions’ kommercielle køleafdeling sammenlægges med Epta S.p.A. i et samarbejde om at blive den førende leverandør i Mellem- og Nordeuropa.
  • International ekspansion: Viessmann Refrigeration Solutions’ rent- og kølerumsafdelinger træder ind på det nordamerikanske marked ved opkøb af BMIL Technologies

Mainz (Tyskland), den 18. juli 2023 – Viessmann Refrigeration Solutions (“VRS”) annoncerede i dag planer om at øge sin vækstkurs og styrke sin markedsposition gennem to nye strategiske partnere.

Den kommercielle køleafdeling hos VRS, som omfatter kølemøbler, komplet nøglefærdige løsninger og tilknyttede tjenester med produktion i Porvoo (Finland), vil i en ny joint venture blive sammenlagt med Epta S.p.A (“Ahead”), som er en global aktør inden for kommerciel køling. Ambitionen er at blive en førende leverandør inden for kommercielle køleløsninger i Mellem- og Nordeuropa.

Rent- og kølerumsafdelingerne hos VRS, som omfatter klimastyrede rum og køleenheder, med produktion i Hof (Tyskland) vil blive styrket gennem opkøb af den nordamerikanske systemintegrator BMIL Technologies LLC (“BMIL”). Med dette opkøb kommer rent- og kølerumsafdelingerne hos VRS ind på det nordamerikanske marked, hvor der er yderst attraktive vækstmuligheder.


Den kommercielle køleafdeling hos VRS opskaleres med nyt joint venture med Epta

VRS og Epta sammenlægger deres aktiviteter i Mellem- og Nordeuropa og indgår derfor i en joint venture. Begge virksomheder integrerer deres kommercielle køleaktiviteter på udvalgte markeder for at skabe rentabel vækst på et konkurrencepræget marked. Sammenlægningen er underlagt godkendelse fra de kompetente kartelmyndigheder.

Epta, som er et familiefirma med hovedkontor i Milano (Italien) og en af de førende virksomheder på det europæiske marked inden for sektoren for dagligvarehandel, sammenlægger sine kommercielle køleaktiviteter i Tyskland, Polen, Danmark, Finland og Norge med VRS’s aktiviteter i Tyskland, Polen, Danmark, Finland, Norge, Sverige, Tjekkiet, Slovakiet, Estland, Letland og Litauen. Med dette samarbejde bliver virksomhederne en førende stor leverandør af køleløsninger med en samlet omsætning på mere end 400 mio. euro og med mere end 1.600 medarbejdere.

Begge virksomheders kunder vil drage fordel af et øget sortiment af førende køleløsninger og en øget kapacitet med henblik på lancering af integrerede tjenester.

Marco Nocivelli, administrerende direktør hos Epta: ”Det er begyndelsen på en fælles rejse og et langsigtet samarbejde, som vil styrke vores position i Mellem- og Nordeuropa. Vi har ikke bare særlig ekspertise inden for den kommercielle kølebranche. Som familiefirmaer har vi også nogle af de samme værdier. Den nye joint venture under ledelse af Epta er et yderligere skridt på vejen til at konsolidere vores status som en af de globalt førende virksomheder inden for branchen, takket være øget produktionskapacitet og et stærkere internationalt aftryk. Med hensyn til den økologiske, digitale og miljømæssige omstilling er samarbejde og forbedring af netværk en vigtig del af skabelsen af en bæredygtig fremtid!”

Frank Winters, CEO i Viessmann Refrigeration Systems: “Epta og Viessmann Refrigeration Solutions bestræber sig begge på at yde en positiv indsats med løsninger, der bidrager til beskyttelsen af vores planet. Vi kombinerer det bedste fra begge virksomheder – yderst energieffektive og moderne løsninger med størrelse og produktionskapacitet. I fællesskab opnår vi de bedste muligheder for vores kunder, for vores medarbejdere og for fremtidige generationer.”

Denne joint venture omfatter kun den kommercielle køleafdeling og ikke VRS’s rent- og kølerumsaktiviteter. VRS-produktionsanlægget i Hof (Tyskland), tilknyttede salgsselskaber og Viessmann Technologies forbliver fuldt og helt en del af Viessmann Group.

Eptas forretningsaktiviteter i Vest- og Sydeuropa, Mellemøsten, Latinamerika, Nordamerika samt Asien/Stillehavsområdet og Oceanien er ikke en del af joint venture-aftalen. Denne joint venture omfatter ikke disse områder.


Rent- og kølerumsløsninger hos VRS ekspanderer sit globale aftryk med opkøb i Nordamerika

Rent- og kølerumsforretningen hos VRS vil blive styrket yderligere. Det første trin er opkøbet af en aktiemajoritet i BMIL Technologies – hvilket er den første geografiske ekspansion til det nordamerikanske marked. BMIL har hovedkontor i Morehead City, North Carolina (USA) og er en førende systemintegrator, som leverer kølerum og køleudstyr til industrielle og kommercielle køleopgaver. Med opkøbet accelererer VRS omstillingen til løsninger med naturlige kølemidler til rent- og kølerum på det nordamerikanske marked.

Frank Winters, CEO i Viessmann Refrigeration Systems: “Opkøbet af BMIL er i overensstemmelse med vores langsigtede bæredygtighedsmål og vores strategi om at styrke rent- og kølerumsforretningen. Vi mener, at der er et stort vækstpotentiale på det nordamerikanske marked, hvor omstillingen til naturligt kølemiddel forventes at accelerere. Vi ser frem til at udnytte yderligere muligheder for at øge vores positive aftryk, især inden for fødevarebranchen, højteknologiske og industrielle opgaver.”

VRS’s rent- og kølerumsforretning omfatter alle tilknyttede salgsenheder i Europa samt Viessmann Technologies og produktionsdelen Viessmann Kühlsysteme, som begge har hovedsæde i Hof (Tyskland). Viessmann Kühlsysteme er en af de største producenter af modulopbyggede kølerum i Europa. Viessmann Group blev grundlagt af Johan Viessmann i Hof for mere end 100 år siden. Siden da har Hof været en vigtig del af Viessmann Groups familiearv.

Opkøbet af BMIL styrker også Viessmann Groups globale økosystem og passer ind i en række internationale samarbejder inden for rent- og kølerumsløsninger med udvalgte virksomheder, såsom Priva, der er en hollandsk specialist inden for boligautomatisering og vertikalt landbrug, eller Intarcon, som er en førende spansk producent af køleudstyr med fokus på energieffektivitet og naturlige kølemidler. I henhold til koncernens vision om at samarbejde om at skabe boligarealer til fremtidige generationer bestræber Viessmann Group sig på at opbygge et økosystem af medskabere med fokus på undgåelse af CO2, reduktion af CO2 og opsamling af CO2.


Om Viessmann

Familievirksomheden Viessmann blev grundlagt i 1917 som et lokalt værksted for varmeteknologi. I dag er virksomheden en global og diversificeret koncern med over 14.500 familiemedlemmer og en samlet indtægt på mere end 4 mia. euro. Forretningsområderne Klimaløsninger og Køleløsninger omfatter bæredygtige løsninger inden for opvarmning, køling, vand- og luftkvalitet. Under Viessmann Investment har koncernen samlet alle sine strategiske partnerskaber og investeringer i mellemstore virksomheder. Diversifikationsenheden VC/O håndterer alle venture capital-investeringer i spirende teknologier, herunder Maschinenraum som et voksende økosystem for familievirksomheder. Udviklingen og driften af bæredygtige bygninger håndteres via diversifikationsområdet Real Estate. Viessmann Foundation koordinerer alle sociale forpligtelser og repræsenterer familievirksomhedens sociale ansvar. Alle aktiviteter er baseret på virksomhedens målsætning "Vi designer boliger til kommende generationer". Det er det ansvar, den store Viessmann-familie står overfor hver dag.


Pressekontakt: 

Viessmann Group
Byung-Hun Park
Vice President Corporate Communications
E-mail: huni@viessmann.com
Telefon: +49151-64911317


Viessmann Refrigeration Solutions
Jaana Tiura
Marketing and Business Development Director
E-mail: tiuj@viessmann.com
Telefon: +358 50 5988739